The Hebbe sisters

De tre systrarna Hebbe utstrålar glädje och musikalitet så det sjunger om det! De har en förkärlek för swingmusik, men har även sånger från andra genrer på repertoaren som de levererar med sångglädje, närvaro, tonsäkerhet och energi.

”Helt solklart!” sa Charlotte Perelli när The Hebbe sisters medverkade i TV4s program Talang 2009, som även gav beröm för deras vackra sångröster. Nu senast har man även kunnat se systrarna leverera proffsiga framträdanden i både Allsång på Skansen och Bingolotto.

Bakgrund

Emelie, Josefine och Maria Hebbe har sjungit sedan mycket tidig ålder och uppträder regelbundet både i Sverige och utomlands. Genom åren har det blivit många spännande musikaliska möten tillsammans med musiker från hela världen bl.a. boogie woogie-stjärnan Silvan Zingg (Schweiz), Gordon Webster Band (New York), jazzvirtuosen Gunhild Carling m.fl. De gör även flertalet konserter tillsammans med sina föräldrar i Duo Sentire (Ulrika Hebbe, piano och Lars-Inge Bjärlestam, cello).

Alla systrarna har mångårig musikalisk utbildning i bagaget: Estetiska skolan Stage & Perform, Musikhögskolan Ingesund och Emelie & Josefine är utbildade musikalartister på Stockholm Musikalartistutbildning, BASE23.

Aktuellt
The Hebbe är just nu aktuella med skivan På vår blomstrande äng tillsammans med Duo Sentire; en skiva med både härlig swing, ljuva sommarmelodier och örhängen från den klassiska repertoaren. Denna skiva är uppföljaren till deras stämningsfulla julskiva En strålande jul (2016).

Sommaren 2017 släppte systrarna sin första musikvideo till allas vår älskade Värmlandsvisan i ett arrangemang av Emelie Hebbe. Med denna musikvideo vill The Hebbe sisters förmedla de känslor som de själva får av att vistas i Värmlands vackra natur: både harmoni och stillhet, likväl som glädje och energi. Stunder av eftertanke, funderingar kring livet och döden, men även barnets fria och oskyldiga lek.


Emelie Hebbe

Jag heter Emelie Hebbe och är född 1991.  Efter att ha tagit studenten från Estetiska Skolan Stage and Perform började jag direkt på Musikhögskolan Ingesund och är nu färdigutbildad sång- och pianolärare.  Mina föräldrar är musiker (Ulrika Hebbe, piano och Lars-Inge Bjärlestam, cello som tillsammans utgör Duo Sentire). Därför har musiken alltid varit en stor och viktig del i mitt och mina två systrars liv. Jag skriver nästan alla The Hebbe sisters arrangemang själv och lär mina systrar stämmorna, vilket fungerar väldigt smidigt och bra. Jag skriver även lite egen musik, främst i form av tonsättningar av dikter. Mina musikaliska förebilder är Helen Sjöholm, Eva Cassidy, Ella Fitzgerald, Queen och Michael Jackson. Mina föräldrar är otroligt driftiga och brinner för att barn och ungdomar ska få ta del av musik och kultur. Tack vare dem har jag under hela min skoltid varje år haft förmånen att delta i min skolas stora musikprojekt. (Se Emelie Hebbes CV). Detta har såklart varit väldigt utvecklande för mig på många sätt. Jag älskar verkligen att stå på scenen och min framtidsdröm är att ägna mig åt musik som yrke. Kanske som frilansande musiker, musikalartist, musiklärare, producent för musikprojekt eller liknande. Jag älskar musik och skulle inte kunna tänka mig ett liv utan det!

 


Josefine HebbeJosefine Hebbe2

Jag heter Josefine Hebbe och är född år 1995. Gjorde min första konsert redan i 3 års ålder då jag var med i Majas alfabetsånger. Då tändes gnistan för att stå på scenen och jag brinner för det lika starkt idag som då. Det är något magiskt! Efter studenten från Estetiska skolan Stage and Perform började jag studera på Musikhögskolan Ingesund där jag gick en ettårig musiklinje på klassisk cello och sång. Våren 2018 tog jag examen efter tre års studier på Stockholm Musikalartist Utbildning, BASE23 och är numera utbildad musikalartist. Som medlem i The Hebbe sisters utvecklas man för varje dag både som person och röstmässigt.

 

 

 


Maria HebbeHebbei Uppsala kopia

Jag heter Maria Hebbe och är född år 1997. Jag tog studenten från Estetiska skolan Stage and Perform 2016 och studerar nu klassisk sång på Musikhögskolan Ingesund. Vid 2-års ålder började jag med musiken och var med på min första konsert redan som femåring. Då sjöng jag tillsammans med Georg Riedel på en stor Astrid Lindgren konsert. På fritiden älskar jag att dansa lindy hop, vara med mina djur, umgås med familjen och att laga mat. Jag älskar musik och har stora drömmar när det gäller The Hebbe sisters!