Om Oss

The Hebbe Sisters

”Är ni verkligen systrar på riktigt?” frågar många. Ja, det är vi och vi står varandra otroligt nära. Att arbeta tillsammans med sina systrar har många fördelar. Vi tänker ofta väldigt lika och delar samma musikaliska intention. Våra individuella röster bildar tillsammans en ovanligt samstämmig klang, mycket tack vare att vi är just systrar. Vi känner oss stolta över att ofta bli omtalade för vår genuina glädje, utstrålning, musikalitet och scennärvaro. Musiken vi sjunger är musik som vi själva tycker om och låtarna framförs i egenskrivna, trestämmiga arrangemang.

För oss är det viktigt att musiken kommer från hjärtat och att publiken får en upplevelse som består. Vi arbetar genreöverskridande och rör oss både inom jazz, pop, soul, klassiskt och musikal. Gärna i kombination med dans eller andra estetiska uttryckssätt. Vi inspireras av artister som är ödmjuka, men samtidigt självsäkra. Som är kompetenta, drivna och målmedvetna. Som vågar uttrycka sårbarhet, vilket i sin tur gör dem kraftfulla. Allt detta inspirerar oss och vi vågar nog påstå att vi faktiskt har en hel del av just dessa egenskaper i vår trio. The Hebbe Sisters är helt enkelt ett väldigt unikt koncept som vi vill ta vara på och vill sprida vidare till människor runt om i världen.

Vår Bakgrund

”Mitt i skogen i Värmland.” Det är vårt svar på varifrån vi kommer. Allt började i en röd liten stuga på landet där vi växte upp med våra musikerföräldrar, getter, får och katter. Tillsammans med våra föräldrar i Duo Sentire Ulrika Hebbe, piano och Lars-Inge Bjärlestam, cello, har vi gjort konserter sedan barnsben. Pappa satt ute i körsbärsbersån och övade Brahms medan vi dansade runt i trädgården med lammungen Ulf. Det var väldigt idylliskt – en sann ”Bullerby-uppväxt”.

Den starka glädjen till musiken är något som vi fick med oss tidigt i livet. Likaså att känna respekt för konstformen och att arbeta fokuserat mot att nå sina mål. Vi är tacksamma för att vi aldrig har blivit pressade till att vi måste arbeta med musik, utan att vår starka musikaliska drivkraft alltid har kommit inifrån oss själva.

Som ni ser i videoklipp och foton nedan, började vår musikaliska resa i väldigt unga år. Redan som barn gjorde vi turnéer med Alice Tegnérs musik, teaterföreställningar i Wermland Operas regi, konserter med Georg Riedel och mycket mer. År 2009 kom vi till semifinal i Talang på TV4 och fick därefter uppleva många nya, spännande äventyr.