Kultur i vården

The Hebbe Sisters och pianisten Ulrika Hebbe bjuder in publiken att sjunga med, skratta, dansa och stampa takten med fötterna. Tillsammans får de äldre möjlighet att blicka tillbaka i tiden och känna en gemenskap i ett rum fyllt av musikglädje. Läs mer i informationsblad här. 

Repertoaren är lättillgänglig, välkänd och inbjudande och består av musik från 1940-talets underbara sångskatt, traditionella svenska visor och klassiska pianostycken av stora mästare som Chopin. Det blir allt från Swing it Magistern, Min soldat, Ett glatt humör och fartfyllda dans- och steppnummer som ger publiken en bestående musikalisk upplevelse.

Med erfarenhet av ca 300 konserter på äldreboenden och sjukhem, har dessa artister ett brinnande engagemang för våra äldre: Kultur i Vården i Stockholm, Estrad Norr, Region Sörmland, Musik i Dalarna, Kalmar Länsmusik, Musik i Syd och turnéer i Schweiz. De har firat Dagny Carlssons 110-årsdag i förskott och underhållit på “De gamlas dag” under närvaro av H.M Drottning Silvia. Videon när dementa Anna sjunger Swing it magistern har med sina 4 milj. visningar blivit en viral succé och uppmärksammats i TV4, SVT, radio och tidningar.

Ord från publiken:

”Kan bara säga att ni sjöng väldigt bra och det var otroligt trevligt att ni kom hit. Jag är väldigt glad för all uppmärksamhet!” /Dagny Carlsson, 109 år

”Ni sänder ut så mycket strålar så att vi behöver solglasögon!” /Linnea, 98 år

”Det är exakt det här som piggar upp oss äldre!” /Majken, 98 år

”Det här är ju ren friskvård!” /Ulla, 89 år

”I de mörkaste moln kommer ni som solstrimmor och lyser på oss!” /Gunvor, 99 år

”Det kändes tungt på morgonen, men nu är livet så mycket lättare!” /Dan, 92 år