Systrarna hyllar Dagny Carlsson 109-år

Den 23:e februari möttes vi av en förväntansfull och glad 109-åring: Dagny Carlsson. Hon satt där redo med äppelcider & chips och lyste i sin gröna fina tröja som perfekt matchade våra färger på mormors gamla klänningar.
Vi sjöng och dansade till kända klassiker från 1930–40-talet och det värmer i själen när vi fick se hur mycket Dagny skrattade, sjöng, dansade med händerna och stampade takten med fötterna. Tänk vad värdefullt det är att möta andra människor. Det kan ge så mycket energi, positivitet och glädje. Och att dessutom mötas genom sång, musik och dans förstärks bara dessa känslor ännu mer. Musik kan läka, musik kan glädja och musik kan få oss att känna gemenskap. Det har vi fått bevisat efter att ha gjort hundratals konserter inom äldrevården de senaste åren innan pandemin. För visst blir man glad av att glädja andra?
Det är så mycket som händer i oss när vi får mötas i glädjens tecken och när vi får höra musik som vi känner igen. Vi håller så väl med Dagny om att de äldre inte ska behöva känna sig “förbrukade”. Dessa människor har levt ett långt liv och är fulla med visdom och minnen som de i många fall gärna delar med sig av – bara deras röst får bli hörd. Och som Dagny själv sa: “Man ska aldrig ge upp, man ska kämpa till det sista andetaget.”
Inslag SVT 12/7-22 (efter Dagny Carlssons bortgång).