Kultur i vården

The Hebbe Sisters bjuder in till en medryckande musikalisk helhetsupplevelse med både sång, musik och dans. En konstellation som även kan inkludera systrarnas mamma, Ulrika Hebbe, konsertpianist.

Deras 2-åriga anställning inom Region Stockholm (Kultur i vården), turnéer via Estrad Norr, Region Sörmland, Musik i Dalarna m.m., har gett systrarna stor erfarenhet av att sprida glädje till den äldre generationen.

Artisterna bjuder in sin publik till musikglädje – att sjunga med, skratta, dansa och stampa takten med fötterna. Repertoaren de framför är lättillgänglig, välkänd och inbjudande och består av musik från 1940- talets underbara sångskatt, traditionella svenska visor och klassiska pianostycken av stora mästare som Chopin. Det blir allt från Swing it Magistern, Min soldat, Ett glatt humör och fartfyllda dans- och steppnummer som ger publiken en bestående musikalisk upplevelse.

Ord från publiken:

“Kan bara säga att ni sjöng väldigt bra och det var otroligt trevligt att ni kom hit. Jag är väldigt glad för all uppmärksamhet!” /Dagny Carlsson, 109 år

“Ni sänder ut så mycket strålar så att vi behöver solglasögon!” /Linnea, 98 år

“Det är exakt det här som piggar upp oss äldre!” /Majken, 98 år

“Det här är ju ren friskvård!” /Ulla, 89 år

“I de mörkaste moln kommer ni som solstrimmor och lyser på oss!” /Gunvor, 99 år

“Det kändes tungt på morgonen, men nu är livet så mycket lättare!” /Dan, 92 år